søndag 21. desember 2008

En annerledes ekstrajobb


Her er et intervju jeg gjorde tildligere i høst for IDE med Ruben Nesse fra Simon Says No! De spiller forøvrig på South By Southwest i Texas! AAA-gratulerer.


Ruben Nesse (24) fra Bergen studerer Kultur og Ledelse ved Handelshøyskolen BI Oslo. I likhet med mange andre BI studenter har han også ekstrajobb i tillegg til studiet. Han er festivalsjef for Sentral festival i Bergen.


Hvordan ser din hverdag ut?
- For tiden ser den veldig travel ut. Det kan være litt krevende å kombinerer fulltidsstudier med band, management og Sentralfestival, forteller Ruben Nesse.


Sentral festival er en rusfri undergrunnsfestival som arrangeres hvert år i slutten av oktober. I år holdes festivalen 24-25 oktober på Ungdomshuset 1880 i Bergen. På programmet i år står blant andre de legendariske hardcore-bandene The Chariot og The Satire fra USA, Herbrightskies og Jumbo Jet fra henholdsvis Sverige og Tyskland.
Det står også norske band på plakaten i år, rockebandet Davy Jones Locker fra Kristiansand og While You Slept fra Oslo, for å nevne noen. Det vil også bli kunstutstillinger og seminarer under festivalen.

Hvordan kombinerer du jobben som festivalsjef med dine studier på BI?
- Nå fikk vi gjort det meste av planleggingen før semesterstart, men det blir endel festival-planlegging på kveldene, forteller han.

I tillegg til å jobbe som festivalsjef har Ruben tidligere jobbet mye med kultur. Han har de tre siste årene drevet et eget management/bookingfirma, jobbet som prosjektarbeider i ”Størst av alt” som er ungdomsarbeid i kirken. Ruben Nesse har i tillegg jobbet for Bergen Live/PS Productions i fortbindelse med stor-konsertene i Bergen de siste årene.
Han spiller også i bandene ”The Morning Star Orchestra” og ”Simon Says No!”. Sistnevnte ble plukket ut blant 10 finalister til kåringen av Årets Urørt 2008 med låta ”Para Cirkus”.

Hva ønsker du å jobbe med ved endt utdanning?
- Det blir vel egentlig å fortsette litt med hva jeg driver med, bare med en annen tyngde enn før. Kunne også tenke meg å jobbe sammen med de store festivalene i landet, avslutter han.

Foto: Mira Wold.

Ingen kommentarer: